fbpx

Jevtić – Štok: Povratnicima stvoriti adekvatne uslove za život

Наставак сарадње Министарства за заједнице и повратак Косова и Канцеларије Европске уније на Косову

Nastavak saradnje Ministarstva za zajednice i povratak Kosova i Kancelarije Evropske unije na Kosovu, u cilju poboljšanja uslova života povratnika i omogućavanja povratka svih koji to žele, bila je tema razgovora  ministra Dalibora Jevtića i šefa operativne kancelarije EU na Kosovu, Kristofa  Štoka.

Što više kvalitetno izgrađenih kuća za povratnike  i povećanje sredstava za povratak raseljenih, kao i za stvaranje adekvatnih uslova za život onih koji su se vratili, zajednički je cilj Ministarstva za povratak i zajednice i kancelarije Evropske unije na kosovu, složili su Jevtić i Štok.

„ Cilj nam je da sem izgradnje kuća, povratnicima stvorimo i adekvatne uslove za život, kao i da poboljšamo njihovo zapošljavanje. Ja sam predložio  otvaranje zadruga, malih i srednjih preduzeća u povratničkim mestima, što bi doprinelo smanjenju nezaposlenosti i na taj način poboljšalo kvalitet života povratnika u ekonomskom smislu“, rekao je Jevtić.

Štok je istakao da zbog dobre realizacije projekata koji su u toku, očekuje da će EU povećati sredstva  u okviru IPA fondova za projekte povratka i stabilizacije zajednica. Osim povećanja fondova, za uspešan povratak i opstanak onih koji su se vratili, neophodno je da tom procesu budu posvećene sve kosovske institucije,   zaključili su Jevtić i Štok.

%d bloggers like this: