Za šampione, šampionski doček

Srpski vaterpolo reprezentativci,  posle Leposavića i Kosovske Mitrovice,  stigli su i u Gračanicu.

Tradicionalno, uz so i pogaču  „zlatne momke“ su ispred Doma kulture dočekali predsednik Opštine Gračanica, Vladeta Kostić i više stotina meštana i učenika ovdašnjih škola, koji su aplauzima i skandiranjem pozdravili svetske i olimpijske prvake.

U okviru  „Turneje šamipona“ Vaterpolo saveza Srbije, domaćini posete bili su direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić i ministar za omladinu i sport, Vanja Udovičić. Druženje, fotografisanje i slavlje sa vaterpolistima nastavljeno je velikoj sali Doma kulture.

„Evropsko i svetsko zlato se ne slavi samo u Beogradu, slavi se danas i ovde u Gračanici“, rekao je obraćajući se publici u Gračanici, srpski ministar za omladinu i sport,  Vanja Udovičić.

Zahvalivši se na srdačnom dočeku, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Miodrag Krivokapić, rekao je da će se ovakav doček, koji je reprezentativcima priređen na Kosovu, dugo pamtiti.  Ukoliko na predstojećim Olimpijskim igrama u Brazilu ponovo osvoje zlato, Krivokapić je obećao da će  tu pobedu vaterpolisti proslaviti u Gračanici i na Kosovu.

Najbolje srpske vaterpoliste,  u manastiru Gračanica dočekao je  vladika raško-prizrenski, Teodosije. Vladiki je predsednik Vaterpolo saveza Srbije, Miodrag Krivokapić, poklonio dve zlatne medalje vaterpolo šampiona.

Poseta vaterpolista Gračanici završena je posle grupne fotografije kod spomenika Milošu Obiliću, posle čega su  „delfini“krenuli put Niša.

I.M.

This slideshow requires JavaScript.