fbpx

Ne smemo da zaboravimo

Sedamnaesta godišnjica od početka bombardovanja naše zemlje obeležena je  ispred  spomenika žrtvama Prvog svetskog rata, u centru Gračanice. Program je  počeo parastosom žrtvama bombardovanja, koji su služili sveštenici raško ­- ­­­prizrenske eparhije.

„Malobrojni smo kao narod, ali imamo veliku i bogatu istoriju, tokom koje smo puno stradali. I kada smo stradali, uvek smo ostajali na Božjem putu“, rekao je  u obraćanju okupljenim meštanima Gračanice, paroh Sava Šmigić.

Paljenjem sveća i polaganjem venaca kraj spomen obeležja žrtvama Prvog svetskog rata, delegacije Kosovskog upravnog okruga, Skupštine grada Priština, Oštine Gračannica i Srba u kosovskim institucijama, odali su počast  žrtvama NATO bombardovanja.

„Svi smo svedoci da bombe i ratovi nikome dobro nisu doneli. Sada savremeni svet i Evropa trpi zbog takvih politika. Zato ne smemo da zaboravimo ovo što se nama dogodilo,  moramo da se sećamo zbog svih”, rekao  je predsednik Opštine Gračanica, Vladeta Kostić.

Kulturno prosvetna zajednica Kosova i Metohije organizator je programa obeležavanja NATO bombardovanja naše zemlje i pomena postradalim žrtvama.

I.M.

 

%d bloggers like this: