Promocija knjige Petra Sarića u Prizrenu

Dom kulture „Gračanica“, Bogoslovija „Sveti Kirilo i Metodije“ i Kulturni centar „Sveti Spas“ organizjuju promociju knjige jednog od najznačajnih književnih stvaralaca na Kosovu i Metohiji Petra Sarića, „I vremenu se zaturio trag. Knjiga predstavlja zbirku  petnaestak „otvorenih i zatvorenih“ pisama koje je Sarić uputio nekim javnim ličnostima i institucijama.

Predočavajući i slikajući dramatično stanje na Kosovu i Metohiji, posebno među Srbima, pisma je, između ostalih, uputio Džordžu Bušu, Bernaru Kušneru, vladici Amfilohiju, Dobrici Ćosiću i drugima. Iz pisama i jedne pripovetke, uočava se drama kosovskih Srba, ali i naslućuje piščeva nemogućnost da nešto promeni.

O knjizi će govoriti: mr Marija Jeftimijević Mihajlović, prof. dr Dragomir Kostić, mr Živojin Rakočević i autor Petar Sarić. Promocija će se održati u subotu, 26. 03. 2016. godine u 14 časova,. Kako je saopšteno iz Doma kulture u Gračanici, od vremenskih uslova zavisi, da li će predstavljanje knjige biti organizovano u atrijumu crkve Svetog Spasa ili u prostoru Bogoslovije u Prizrenu.