Premijera „Revizora“ u postavci španskog reditelja

Premijera nove postavke „Revizora“, komedije Nikolaja Vasiljeviča Gogolja, u produkciji Narodnog pozorišta Priština, biće izvedena u Gračanici, 30. marta. 2016. god.

Španski reditelj Maurisio Fare, art direktor „Monbižu teatra“ iz Berlina, režira ovo klasično delo ruskog realizma. Na ovaj način Narodno pozorište Priština, sa sedištem u Gračanici, najavljuje nove projekte u postavkama stranih reditelja, tokom ove pozorišne sezone.  Premijera „Revizora“ biće treća ovogodišnja premijera prištinskog pozorišta, navodi se u saopštenju iz Doma kulture u Gračanici.

„Proslavljeno Gogoljevo delo ima za temu korupciju u carskoj Rusiji, dodvorički i malograđanski odnos u provincijalnim sredinama prema vlastima. I posle dva veka, kako je napisana, ova komedija je i dalje aktuelna u opisu situacija, ljudskih karaktera i mentaliteta u svim društvima na Balkanu, a i šire“.

Igraju: Milan Vasić, Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Branko Babović, Nebojša Đorđević, Aleksandar Mihajlović, Jasminka Hodžić i Bojan Veljović.

Uoči premijere, u utorak 29. februara u 11 časova,  u Galeriji Doma kulture, reditelj Maurisio Fare, održaće konferenciju za medije.

Premijera komedije „Revizor“ zakazana je za sredu, 30. marta u 20 časova u Domu Kulture u Gračanici. Ulaz 300 dinara.