fbpx

Škola u Lapljem Selu dobila vredan poklon

Osnovnoj školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu uručen je vredan poklon, školski inventar, koji je donacija dve romske organizacije. Humanitarne organizacije „Trentino – pomoć Balkanu“ iz oblasti Trentino u Italiji i NVO „Romani inicijativa hak“ sa Kosova, dopremile su  školi „Miladin Mitić“ u Lapljem Selu donaciju u školskom inventaru, vrednu 40. 000 evra.

„Novac smo prikupili u Italiji“,  kaže  direktor organizacije „Trentino – pomoć Balkanu“, Nazmi Beriša. Beriša dodaje da su uz pomoć ovdašnje romske NVO „Romani inicijativa hak“ kupili  inventar za školu.

Direktor škole  „Miladin Mitić“, Ljubiša Karadžić  zahvalio je donatorima i napomenuo da je pomoć stigla u pravo vreme. „Dobili smo klupe, stolice, ormariće, plakare, kompjutere i video opremu, koju ćemo rasporediti u matičnoj školi,  ali i u isturenim odeljenjima u Preocu i Čaglavici“, kaže Karadžić.

Humanitarna organizacija „Trentino – pomoć Balkanu“,  aktivna je punih  deset godina na Kosovu.  Do sada su organizovali brojne humanitarne akcije u opštinama Obilić, Gnjilane, Štrpce i Podujevo.  Prvi put donose pomoć u Opštinu Gračanica i nadaju se još uspešnijoj saradnji.

I.M.

This slideshow requires JavaScript.

 

%d bloggers like this: