Nastavljeno iseljavanje uzurpatora

U opštini Gračanica je nastavljeno iseljavanje iz nelegalno useljenih stanova u naselju Padalište, započeto zimus. Od dvadeset stanova u zgradi, izgrađenoj sredstvima Vlade Srbije, 2011.godine, uzurpirano je osam, a danas je iseljeno tri porodice, uz asistenciju policije.

“Policija samo pruža podršku opštini Gračanica”, kratko je novinarima izjavio Bratislav Trajković, komandir stanice policije u ovom mestu.

Prilikom iseljavanja, došlo je i do incidenta, kada je Miloš Micić, koji je dobio nalog za iseljenje, pokušao da podmetne požar u stanu u kojem je živeo. Intervenisali su vatrogasci, a Micića je privela Kosovska policija.
Nastavljeno iseljavanje uzurpatora
Direktor Odeljenja za urbanizam, katastar i prostorno planiranje u opštini Gračanica, Dejan Jovanovič, kaže da je ovo samo nastavak iseljavanja onih koji su nasilno ušli u stanove na Padalištu i u kuće u naselju Badovac.

“Ovde se ne radi ni o kakvim ličnim interesima,već ja kao direktor i cela opština Gračanica, radimo na tome da se ostvare prava onih koji su na legalan način dobili ove stanove. Svi uzurpatori su dobili rešenja za iseljenje, ali pošto nisu ispoštovali rokove, morali smo ovako da regaujemo”, kaže Jovanović.

Iz opštine Gračanica poručuju da je u toku izrada socijalne karte za stambeno zbrinjavanje i da nijedan građanin neće ostati na ulici. Ubrzo se očekuje još jedan konkurs za dodelu stanova, a u planu je i izgradnja još jedne stambene zgrade na teritoriji opštine. Inače, sporni uzurpirani stanovi, izgrađeni sredstvima Vlade Srbije, preko oficira za vezu, dati su na raspolaganje opštini Gračanica.

 

A.Ć.