Vatrogasna jedinica: Nova oprema – bezbednije intervencije

Vatrogasnoj jedinici u Lapljem Selu pripadnici slovenačkog kontigenta KFOR-a,  uručili su vatrogasnu i tehničku opremu, pomoć koju su prikupili vatrogasci u Sloveniji. Pored vatrogasnih kombinezona, čizama, šlemova, rukavica, prskalica za daljinsko gašenje požara, račvi za hidrante, vatrogasna jedinica u Lapljem Selu je dobila i muljnu pumpu visokog potiska, namenjenu za ispumpavanje vode prilikom poplava.

Novak Bostjan, potpukovnik slovenačkih vojnih snaga na Kosovu, pojasnio je da je akcija prikupljanja pomoći organizovna u njegovoj zemlji i to je, kako je rekao, mali doprinos ovoj službi kako bi bolje radila.
“Nije novost da se na Kosovu  vatrogasci sve više bave poplavama umesto požarima, zato će potapajuća pumpa ovoj vatrogasnoj jedinici svakako biti od velike koristi”, napomenuo je Bostjan.

Zahvalivši se na vrednom poklonu komandir Vatrogasne jedinice u Lapljem Selu,  Dragan Sekulić je rekao da je svaka pomoć dobro došla, s obzirom da ova jedinica “loše stoji sa opremom”.

„Ova jedinica se, kada su požari  i poplave u pitanju, ali i saobraćajne nesreće pokazala na delu”,  pohvalio je rad vatrogasaca iz Lapljeg Sela predsednik Opštine Gračanica, Vladeta Kostić. Kostić je obećao da će Opština Gračanica Vatrogasnoj jedinici obezbediti pneumatski sekač za metal, neophodan za intervencije prilikom saobraćajnih nesreća,  ali i da će se založiti za izgradnju Vatrogasnog doma.