Aleksandar Vučić u poseti severu Kosova

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je jutros u 8 časova u Leposavić, odakle će nastaviti posetu srpskim sredinama na severu Kosova.

„Vlada Srbije, zajedno sa rukovodstvom Trepče, sačuvaće Kombinat i ponašati se prema Trepči  kao i prema svim privrednim subjektima u centralnoj Srbiji, ali će se i u Briselu nedvosmisleno boriti za Trepču“, rekao je Vučić ispred pogona flotacije u Leposaviću.

„Republika Srbija će naći načina da vam pomogne i da građani i na KiM osete poboljšanje standarda, jer u programima koji se realizuju u centralnoj Srbiji neće biti izuzeti Srbi sa Kosova i Metohije“ poručio je srpski premijer radnicima i rukovodstvu Trepče.

Vučića su u Leposviću dočekali direktor Jovan Dimkić sa rukovodstvom nekadašnjeg rudarskog giganta, ministri Aleksandar Vulin, Vanja Udovičić, Zlatibor Lončar, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, kao i srpski predstavnici u kosovskim institucijama.

Premijer Vučić danas obilazi i Banjsku gde će ga dočekati vladika Teodosije i iguman Danilo, a  predviđen je obilazak manastirskih konaka u izgradnji.

Poseta državnog vrha Srbije severu Kosova biće nastavljena u Kosovskoj Mitrovici, gde je najavljeno otvaranje odeljenje Onkologije čiju je izgradnju finansirala Republika Srbija. Kako je predviđeno, prilikom obilaska bolnikog centa u gradu na Ibru premijer Vučić će tom centru dodeliti status Kliničko – bolničkog centra. Planom posete predviđen je i obilazak dekanata Medcinskog fakulteta, razgovor i ručak sa studentima u Kosovskoj Mitrovici.

Obilazak severa Kosova završiće se posetom Zubinom Potoku. U sportskoj hali u tom mestu očekuje se obraćanje premijera Vučića građanima.