Nema povređenih u bombaškom napadu u Zubinom Potoku

I pored najvišeg stepena bezbedosti koji je podigla Kosovska policija zbog posete premijera Aleksandra Vučića Kosovu, noćas oko tri sata posle ponoći, na halu u Zubinom Potoku, u kojoj bi danas Vučić trebalo da se sretne sa građanima, bačena je bomba i pucano je iz automatskog naoružanja, javlja RTS.

U trenutku napada, u hali je bilo desetak radnika, koji su montirali binu, ali na sreću povređenih nema. Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, koji boravi na Kosovu, rekao je u izjavi za RTS da je reč o terorističkom napadu i da je po njegovim saznanjima, napad izvela grupa lica, čiji identitet za sada nije poznat.

Inače, kako je ranije saopšteno, premijer Vučić će danas obići opštine Leposavić, Kosovsku Mitrovicu i Zubin Potok i nema informacija da je ova poseta, zbog noćašnjeg napada odložena.

Po podacima iz 2006.godine, u opštini Zubin Potok, živi 93% Srba i 5-6% Albanaca, koji žive u selu Čabri, odakle je krenula informacija 2004.godine o utapanju albanske dece u reku Ibar, posle čega je došlo do martovskog pogroma Srba i paljenja srpskih kuća i svetinja.

A.Ć.