fbpx

Opština Gračanica: Odgovorne za postavljanje bombe i preteće poruke privesti pravdi

Predsednik opštine Gračanica,  Vladeta Kostić najoštrije je osudio postavljanje ručne bombe i preteće poruke ispred kuće Zlatka Lazića, predsednika Privremenog organa Opštine Lipljan. U saopštenju prosleđenom medijima, rukovodstvo Opštine Gračanica zahteva od Policije da se odgovorni za ovaj incident pronađu i kazne.  Takođe se podseća da ovo nije prvi slučaj u kome se  službenicima Opštine Gračanica upućuju preteće poruke ili pale automobili.

Saopštenje prenosimo u celosti

Opština Gračanica na čelu sa predsednikom Vladetom Kostićem najoštrije osuđuje bacanje ručne bombe i ostavljanje preteće poruke ispred ulaza kuće porodice Zlatka Lazića u Donjoj Gušterici, predsednika Privremenog organa Lipljan. Opština Gračanica i predsednik Kostić traže da se hitno uhvate i procesuiraju nasilnici koji su na teritoriji opštine Gračanica nasrnuli na opštinske funkcionere.

„Po ko zna koji put vrši se pritisak, zastrašivanje i napadi na imovinu opštinskih funkcionera. Verujemo da će policija napokon rasvetliti ovaj i prethodne slučajeve, otkriti počinioce ovog zabrinjavajućeg dela i strogo ih kazniti“.

Ovakvi napadi i pritisci apsolutno su nedopustivi i moraju se odlučno sprečiti i još odlučnije sankcionisati. “Ovakvi događaji nas samo udaljavaju od onoga što jesmo i što želimo da budemo. Apelujemo na Policiju da pruži bezbednosnu zaštitu prava, sloboda, ličnog integriteta i imovine svih građana opštine Gračanica”.

Ispred ulaza porodične kuće predsednika Privremenog organa opštine Lipljan, Zlatka Lazića jutros je bačena eksplozivna naprava, koja na sreću nije eksplodirala. Ovo nije prvi napad na imovinu porodice Lazić. Novembra, prošle godine, zapaljen im je pomoćni objekat. Nedavno su zapaljeni automobili direktoru Regionalne bolnice u opštini Gračanica, doktoru Nebojši Milovanoviću i pravnom zasupniku Privremenog organa Skupštine grada Prištine,  Negovanu Šaranoviću. Počinioci nisu pronađeni.

 

%d bloggers like this: