fbpx

Dalibor Jevtić: Prioriteti, povratak i opstanak

Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, obišao je danas porodicu Stojković u selu Jasenovik i porodicu Kostić u selu Zebince, u opštini Novo Brdo. Porodici Stojković je sredstvima Ministarstva za povratak i zajednice izgrađena kuća, dok će samohranom ocu četvoro maloletne dece, Žiki Kostiću iz sela Zebince, kuća biti izgrađena vrlo brzo. Ministar Jevtić je naglasio da će ministartsvo na čijem je čelu nastaviti da pomaže povratnike i raseljene. Prioritet u radu ministarstva na čijem je čelu je, osim povratka raseljenih i opstanak na Kosovu i pomoć socijalno ugroženim, rekao je ministar Jevtić.

“Mi smo danas ovde kako bismo, pre svega ovoj deci rekli da ćemo da im obezbedimo bolje uslove za život. Ministarstvo za zajednice i povratak će zajedno sa opštinom Novo Brdo, u što kraćem roku, ovoj deci obezbediti da imaju svoju sobu, svoj krov nad glavom i na taj način ćemo im omogućiti da imaju minimum uslova za srećno detinjstvo i za odrastanje u ovim krajevima, a videli ste i sami i kakav je put i kako je teško i doći do ovog mesta. Zato ćemo uporedo sa izgradnjom kuće porodici Kostić, asfaltirati put i na taj način pomoći da ovih petnaestak porodica koliko ovde živi, dobije ono što bi trebalo da bude normalno u dvadeset prvom veku”, istakao je ministar za povratak i zajednice.

Prilikom posete opštini Novo Brdo, ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova, Dalibor Jevtić, potpisao je sa gradonačelnikom te opštine, Svetislavom Ivanovićem, Memorandum o podršci infrastrukturnim projektima. Na osnovu Memoranduma, biće kompletno uređena i asvaltirana dva puta.

„Zahvaljujući ministru Jevtiću, mi smo uradili mnogo projekata koji su od vitalnog značaja za opštinu Novo Brdo, a potpisivanje memoranduma o izgradnji puteva, lepa je vest za sve meštane opštine Novo Brdo“, rekao je gradonačelnik Novog Brda, Svetislav Ivanović.

Opština Novo Brdo je naseljena mešovitim stanovništvom, albanskim, srpskim turskim i romskim, prostire se na površini od preko 204 kvadratna kilometara.

%d bloggers like this: