fbpx

Poslanici liste „Srpska“ u poseti Opštini Gračanica

Poslanici liste “Srpska“ u Skupštini Kosova posetili su Opštinu Gračanica, gde ih je Vladeta Kostić, predsednik opštine, upoznao sa svim problemima u ovoj lokalnoj samoupravi. Prema rečima gradonačelnika Kostića, najveći problem je „upola manji budžet u odnosu na broj stanovnika u opštini Gračanica“.

“Budžet je projektovan na 10 hiljada stanovnika, a realne potrebe su 20 hiljada”, rekao je Kostić novinarima posle sastanka.  Obilazak  “Srpske” liste opštinema sa srpskom većinom Kostić je ocenio pozitivnim, jer će, kako je rekao, “na taj način svaki poslanik biti upoznat sa problemima građana”. „ Pojedinačni nastup svake lokalne samouprvae do sada nije dao rezultate, a ideja da zajedno nastupamo, sasvim sam siguran, daće pomak i dobre rezultate koje bi trebalo da ostetimo već ove godine“, rekao je Kostić i zaključio da  „ujedinjeni možemo sve“.

„Opština Gračanica se može pohvaliti političkom stabilnošću“, naglasio je predsednik liste „Srpska“ Slavko Simić, koji je razgovor sa čelnicima ove lokalne samouprave ocenio kao „veoma sadržajan“.

Osim o budžetu, na sastanku se razgovaralo i o izgradnji obilaznice oko Gračanice, radovima na završetku bolnice i srednjoškolskog centra. Poslanici liste Srpska, pored Gračanice, do sada su obišli i opštine Ranilug, Novo Brdo, Peć, Goraždevac i Orahovac. Kako je ranije saopšteno,  cilj poseta je identifikovanje suštinskih problema na terenu, sistematsko i strateško rešavanje istih, uz saradnju poslanika, predstavnika u kosovskoj vladi i gradonačelnika.

I.M.

%d bloggers like this: