fbpx

Vladeta Kostić: Potrebno je preispitati neke odluke suda

Predsednik  Opštine Gračanica,  Vladeta Kostić, podržao je zahtev  porodice Kolić iz Dobrotina koji je na protesnom skupu u Gračanici  upućen predstavnicima kosovskih i međunaronih vlasti. Porodica je zatražila ponovno pokretanje sudskog postupka i preispitivanje odgovornosti Zorana Kolića, zbog navodnog ubistva jednog Albanca u zatvoru u Lipljanu, zbog čega je Kolić osuđen na zatvorsku kaznu od 14 godina.

„Svakako da je potrebno preispitati neke odluke suda, imamo puno primera u svetskoj sudskoj praksi da su se pojedini slučajevi ponovo otvarali i posle nekoliko decenija, a da se kasnije dokazalo da je neko nevin i da je bez potrebe ležao u zatvoru “, rekao je Kostić.

„Ovakvi skupovi podrške ne mogu imati pravnog efekta“, ocenio je Kostić i dodao da se sa skupa može poslati poruka da se stanovnici opštine Gračanica ne slažu sa sudskom presudom. Kostić je porodici Zorana Kolića poručio da nisu sami i obećao materijalnu pomoć.

On je ocenio da mnogo stvari ukazuje da se slučaj Zorana Kolića može posmatrati i iz drugog ugla. “Ako je Kolić sve vreme bio dostupan vlastima, nije napuštao Kosovo, bio  čak i politički aktivan i član glavnom odboru SLS-a,  stranke koja  je u to vreme bila jak politički činilac, zašto se pitanje krivice i odgovornosti Zorana Kolića pokreće posle više od deset godina,  za  ono što je, navodno počionio 1999. godine“, zapitao se predsednik opštine Gračanica,  Vladeta Kostić.

I.M.

%d bloggers like this: