fbpx

Dačić u Gračanici: Poražavajuće da nijedan zločin OVK protiv Srba nije procesuiran

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljenih poslova Srbije, Ivica Dačić izjavio je u Gračanici da očekuje od Specijalnog suda za ratne zločine, koje je počinila OVK  objektivnost, a da zločini protiv Srba budu procesuirani.

Podsetivši da se na Kosovu očekuje početak rada Specijalnog suda za ratne zločine protiv Srba, srpski šef diplomatije je rekao: „videćemo kako će i da li će ti zločini biti procesuirani“. Dačić je dodao kako nema dilemu da  sve ratne zločine treba istražiti i procesuirati.
„Poražavajuća je činjenica da u najvećem broju slučajeva protiv Srba niko nije pravosnažno osuđen“, ocenio je Dačić.

Ponovivši da se ne treba vraćati u prošlost, već da treba gledati da obe zajednice na Kosovu žive u miru, Dačić je  naglasio da se dijalog između Beograda i Prištine treba nastaviti. Takođe je podvukao i da zajednica srpskih opština treba biti formirana.

Na pitanje albaskih novinara da li će „srpski“ izbori na Kosovu biti održani, iako je Atifeta Jahjaga, bivša predsednica Kosova  izjavila da neće, Dačić je odgovorio da će se izbori održati kao i ranijih godina. Dodao je da će njihovo sprovođenje obezbeđivati misija OEBS-a  i poručio „ako mi ne verujete dođite 24. aprila da proverite“.

I.M.

 

%d bloggers like this: