Zvonko Mihajlović: Srbi treba da budu jedinstveni

Zvonko Mihajlović, bivši predsednik opštine Štrpce i predsednik Pokrajinskog odbora Srpske radikalne stranke, koga je u subotu uhapsila Kosovska policija i pripadnici specijalnih jedinica Rosu, pušten je i čeka optužnicu.To je Mihajlović izjavio za portal Gracanica online.

“Upali su u sedam ujutru i našli nas na spavanju. Bilo ih je petorica u civilu i dvadesetak do zuba naoružanih pripadnika Rosu. U kući smo bili, supruga, osamnaestogodišnji sin i šesnaestogodišnja kćerka. Kćerka je plakala, a ja sam policajcima samo rekao neka rade svoj posao, ali da nema potrebe da budu grubi. Nisu našli to što su tražili, a tražili su nešto mogo veliko, što ja naravno nemam i nikada nisam imao, već samo sportsko naoružanje”, kaže Mihajlović.

Kandidat za narodnog poslanika Skupštine Srbije, napominje da su u Uroševcu, gde je odveden na ispitivanje, bili korektni, posebno advokat koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti. Zbog nedostatka dokaza,pušten je kući, ali kako kaže, očekuje optužnicu za dvadesetak dana.

“Ja nemam dokaze i ne želim da upirem prst ni u koga, ali sam siguran da me je neko prijavio, naravno lažno, kako bi me izbacio iz izborne trke, jer imam velike šanse da budem narodni poslanik sa Kosova i Metohije u Skupštini naše države. Moje hapšenje ima političku pozadinu, ubeđen sam u to, to mi je nezvanično potvrdio i jedan od ljudi koji su me ispitivali, ali ja se ne bojim”, ističe Mihajlović i dodaje da je pripadnicima Kosovske policije bilo najinteresantnije to što, ni on, a ni njegova deca nemaju kosovska dokumenta. “Slikali su naše srpske lične karte, ne znam zbog čega, ali sam im rekao da su to jedina lična dokumenta koja imam i koja ću ikada imati”.

Zvonko Mihajlović se zahvaljuje svima koji su digli glas protiv njegovog hapšenja, naravno prvo svom partijskom šefu, Vojislavu Šešelju, koji je zatražio hitnu sednice Vlade Srbije, ali i Marku Đuriću, direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovu i Metohiju, koji je zatražio njegovo puštanje na slobodu, prilikom posete Lapljem selu, istog dana, kada je Mihajlović i uhapšen.

“Moje hapšenje, ali i hapšenje generala Bojovića, kao i svih drugih Srba, događa se kada bi trebalo da počne funkcionisanje Suda za ratne zločine za pripadnike Oslobodilačke vojske Kosova. Ja sam za to da svako ko je počinio zločin bude sankcionisan za to, bez obzira iz kog naroda dolazi, naravno, ali nije dobro ako se Srbi hapse samo zbog reciprociteta. Zbog toga pozivam sve političke strukture Srba na Kosovu i u Srbiji, da budu jedinstvene kada je u pitanju opstanak Srba na ovim prostorima i da prevaziđu političke podele”, poručuje Mihajlović.

Zvonko MIhajlović je iz Štrpca, tamo i danas živi i bio je predsednik opštine Štrpce, po sistemu Republike Srbije, izabran na prvim višestranačkim izborima na Kosovu, 2008.godine. Član je Srpske radikalne stranke i kandidat je te stranke za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima Republike Srbije, koji se održavaju 24.aprila.

A.Ć.