Nemanja Šarović u Gračanici: Glas za korak bliže slobodi

„Oni koji su slobodni imaju mnogo želja, a oni koji to nisu, samo jednu,  da dočekaju dan slobode“, rekao je na predizbornom skupu SRS u Gračanici njen potpredsednik, Nemanja Šarović. Šarović je pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji „ da svojim glasom naprave jedan korak ka slobodi“.

„Vaši glasovi neće sigruno doneti pobedu na izborima, ali svojim glasom možete da uradite jednu stvar, da lupite šamar Aleksandru Vučiću i poručite da niste zadovoljni onime što je uradio za vas“, istakao je Šarović.

Potpredsednik SRS je podsetio da za Srbe na Kosovu „nije bitan ni Beograd na vodi, ni prodaja  Železare, strane investicije, kanal do Soluna, i ostale“, kako je rekao,“ besmislice u predizbornoj  kampanji, već, kako da prežive i opstanu na svom ognjištu“.

Potpredsednik Srpskih radikala  je u svom govoru izneo oštre kritike na račun aktuelne srpske vlasti i njene politike prema Kosovu.

„Može li se neko setiti elemenata briselske pobede od 5:O. Da li živite bolje i slobodnije? Koje su tablice na vašim automobilima?  Gde  je civilna zaštita?  Da li su srpske institucije ojačane ili oslabljene u međuvremenu? “, pitao je Šarović.

Kako je naveo, politika prozapadnih vlada iz Beograda, dovela je do toga da se pitanje KiM iz Saveta bezbednosti  UN, gde Srbija ima tradicionalne saveznike, spremne da brane naše stavove, izmesti pod okrilje EU u Briselu koji  nam, ističe Šarović,  „otimaju  teritorije“.

Potrpredsenik SRS,  Nemanja  Šarović je na kraju svog obraćanja još jednom podsetio da je program SRS  borba protiv ulaska Srbije u EU i NATO kao i zalaganje za punu saranju, na vojnom i ekonomskom planu, sa Rusijom i za  članstvo Srbije  u  Evroazijskoj  uniji.

Posle predizbornog skupa u Domu kulture u Gračanici, na kome su predstavljeni kandidati sa KiM za republički parlament,  pristalice srpske radikalne stranke su sa stranačkim obeležjima, srpskim i zastavama sa likom Vojislava Šešelja, prošetali ulicama Gračanice.

 

I.M.

This slideshow requires JavaScript.