fbpx

Kosovačka pogača u Vrnjačkoj Banji

Udruženje poslovnih žena „Avenija“ iz Lapljeg Sela,  učestvovalo je na 13. međunarodnoj manifestaciji „Sajam narodnog stvaralaštva prela i posela“ u Vrnjačkoj Banji.

Na manifestaciji, koja za cilj ima očuvanje i negovanje tradicije, starih zanata i običaja, žene iz Udruženja „Avenija“ predstavile su se izložbom etno garderobe, tkanicama, ručnim radovima, suvenirima i ostalim proizvodima iz njihove radionice, kao i domaćom kosovskom kuhinjom.

„Za nacionalnu kuhinju pripremile smo bogat meni, tako da je bilo preko trideset vrsta naših jela i slatkiša. Posećenost štanda je bila više nego zadovoljavajuća. Veliki broj građana i predstavnici mnogih medija su pokazali veliko interesovanje za našim proizvodima. Izveštaj sa manifestacije koji je prikazan u TV emisiji `Žikina šarenica` je sa našeg štanda, a naše članice na najbolji način predstavile su naše proizvode i kosovsku pogaču“, kaže se u saopštenju “Avenije“, dostavljenom Info službi opštine Gračanica.

Od organizatora manifestacije,  Udruženja “Zlatne niti” iz Vrnjačke Banje “Avenija“ je dobila zahvalnicu i diplomu za učešće i aranžiranje štanda, a stigao je i specijalni poziv od Udruženja žena iz Velenja u Sloveniji. Učešće na manifestaciji u Vrnjačkoj Banji, podržala je Opština Gračanica.

A.Ć.

%d bloggers like this: