fbpx

Šešelj ipak ne dolazi na Kosovo

Posle najave Vojislava Šešelja na jednoj beogradskoj televiziji da će ovih dana doći na sever Kosova u okviru predizborne kampanje, oglasio se komandant Regionalne policije za sever, Besim Hoti, imejlom svim patrolama i jedinicama saobraćajne policije da pojačaju kontrolu na magistralnim i drugim putevima Kosova, javljaju mediji u Prištini, na albanskom jeziku.

I pored odluke Haškog suda, da Šešelj nije kriv za ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, pa ni na Kosovu, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kosova je saopštilo ranije da je Šešelju zabranjen ulazak na Kosovo i da će, ukoliko bude došao, biti uhapšen.

Zvonko Mihajlović, predsednik Pokrajinskog odbora Srpske radikalne stranke za Kosovo i kandidat te stranke na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji, rekao je za Gracanica online, da Šešelj ne dolazi na Kosovo.

“Ovoga puta ne dolazi. Reakcije vlasti na Kosovu samo pokazuju da se oni boje i njega i njegovog uticaja”, kratko je rekao Mihajlović za naš portal.

Prilikom saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova, da je Šešelju zabranjen ulazak na Kosovo i da će biti uhapšen, ukoliko dođe, nije rečeno šta se stavlja na teret predsedniku radikala, niti da li je protiv njega podignuta optužnica.

A.Ć.

%d bloggers like this: