Комисија обилази породице које су поднеле захтев за Социјалну карту становања

Комисија Oпштине Грачаница почела је да обилази породице и појединце који су после јавног позива конкурисали за доделу помоћи у оквиру програма „Социјална карте становања“.

Овај програм обухвата: изградњу станова и смештај породица које нису у могућности да самостално реше стамбени проблем, обезбеђивање грђевинског материјала за адаптацију и санирање постојећих објеката, изградњу нових стамбених објеката – кућа, субвениционисање закупнине за оне породице које нису у могућности да самосално измире закупнину.

„На кокрус се пријавило 420 појединаца и породица, а комисија је дужна да у року до 120 дана објави приоритетну листу са именима оних, који успуњавају услове за помоћ“, каже директор оппштинског Одељења за урбанизам Дејан Јовановић.  Јовановић наводи да ће листа приоритета бити сачињења на основу Правилника и „Програма социјалне карте становања“ који је усвојила Скупштина општине Грачаница.

„ Комисија је све захтеве унела у базу података и сада следи процес израде извештаја и утврђивања стварног стања на терену за сваког подносиоца захтева или породицу. Након овог процеса објавиће се ранг-листа, на основу које ће се начином  који предвиђа Социјална карта становања помоћи приоритетним случајевима“, нагласио је Јовановић.

Комисија је првог дана обилазила подносиоце захтева у Радеву.