fbpx

Komisija obilazi porodice koje su podnele zahtev za Socijalnu kartu stanovanja

Komisija Opštine Gračanica počela je da obilazi porodice i pojedince koji su posle javnog poziva konkurisali za dodelu pomoći u okviru programa „Socijalna karte stanovanja“.

Ovaj program obuhvata: izgradnju stanova i smeštaj porodica koje nisu u mogućnosti da samostalno reše stambeni problem, obezbeđivanje grđevinskog materijala za adaptaciju i saniranje postojećih objekata, izgradnju novih stambenih objekata – kuća, subvenicionisanje zakupnine za one porodice koje nisu u mogućnosti da samosalno izmire zakupninu.

„Na kokrus se prijavilo 420 pojedinaca i porodica, a komisija je dužna da u roku do 120 dana objavi prioritetnu listu sa imenima onih, koji uspunjavaju uslove za pomoć“, kaže direktor oppštinskog Odeljenja za urbanizam Dejan Jovanović.  Jovanović navodi da će lista prioriteta biti sačinjenja na osnovu Pravilnika i „Programa socijalne karte stanovanja“ koji je usvojila Skupština opštine Gračanica.

„ Komisija je sve zahteve unela u bazu podataka i sada sledi proces izrade izveštaja i utvrđivanja stvarnog stanja na terenu za svakog podnosioca zahteva ili porodicu. Nakon ovog procesa objaviće se rang-lista, na osnovu koje će se načinom  koji predviđa Socijalna karta stanovanja pomoći prioritetnim slučajevima“, naglasio je Jovanović.

Komisija je prvog dana obilazila podnosioce zahteva u Radevu.

%d bloggers like this: