fbpx

Povodom poslednjeg skrnavljenja hrama Hrista Spasa, Slavko Simić traži hitan sastanak sa gradonačelnikom Prištine.

Lista „Srpska“ je najoštrije osudila skrnavljenja hrama Hrista Spasa u Prištini, koji je i ranije više puta bio meta huligana.

Kako se navodi u saopštenju, predsednik liste „Srpska“  Slavko Simić je povodom najnovijeg slučaja skrnavljenja pravoslavnog hrama u Prištini kontaktirao gradonačelnika Špenda Ahmetija sa kojim je dogovorio sastanak. Simić će od Ahmetija zahtevati adekvatno rešenje kako bi se zaštitio nezavršeni hram koji je od 1999. godine do danas „bezbroj puta“ osrknavljen, pretvaran u javni toalet i izlagan ruglu. „To govori više o onima koji to čine“- navodi se u saopštenju.

„Srpska“ lista saopštava da osim vandala, najveću odgovornost za poslednje skrnavljenje hrama, svakako, osim opštine Priština, snosi i kosovska Policija kojoj je poverena zaštita ove svetinje.

„Pentranje mladih Alanaca po svetinji u vreme pravoslavnog posta, dodatno je uvredljiv za sve pravoslavce, pogotovu što se bezumlje nad ovom svetinjom u centru Prištine nastavlja“, navedeno je u saopštenju liste „Srpska“.

 

 

%d bloggers like this: