Čaglavica: Pretučen Srbin, Vladeta Kostić upozorava da je bozbenost na lošem nivou

Mladić srpske nacionalnosti  (N.Đ.) pretučen je sinoć u Čaglavici.  Kako prenosi RTK 2, pozivajući se na izjave očevidaca, napadač je bio Albanac.  Služba hitne pomoći iz Lapljeg Sela ukazala je pomoć pretučenom Srbinu koji je transportovan na Odeljenje hirurgije u Gračanici.  Srbinu N.Đ. su nanete povrede  u predelu glave i grudnog koša. Iz policijske stanice u Gračanici je sopšteno, da je povodom ovog slučaja privedena jedna osoba kojoj je nakon saslušanja, odlukom tužioca, određen pritvor.

Napad na Srbina u Čaglavici, oštro je osudio Predsednik opštine Gračanica Vladeta Kostić koji od policije zahteva da se počinilac pronađe odmah. Kostić je u saopštenju dostavljenom medijima upozorio da su poslednji napadi na srpsko stanovništvo pokazatelj loše bezbednosne situacije i da unose nemir.

„Ovakvi napadi na srpsko stanovništvo u srpskim sredinama, pokazatelj su da je bezbednosna situacija na sve lošijem nivou. Učestali napadi i zastrašivanja u srpskim sredinama unose nemir među naše stanovništvo i ograničavaju, ionako krhku slobodu kretanja. Zahtevam od policijskih organa da hitno povećaju prisustvo u svim mestima na teritoriji opštine Gračanica i pokrenu ozbiljne i detaljne istrage ne bi li se hitno pronašli počinoci napada na Srbe i njihovu decu.“, navedeno je u saopštenju Opštine Gračanica.

Ovo je drugi napad na Srebe u centralnom delu KiM u razmaku od samo nekoliko dana. Podsetimo,  nedavno su u Preocu dve maloletne srpske devojčice napadnute iz automobila u pokretu  i zahvaljujući prolzanicima uspele su da umaknu napadačima.