Seljimi: Širi se lista Srba kojima je zabranjen ulazak na Kosovo

Vršilac dužnosti kosovskog ministra spoljnih poslova, Petrit Seljimi, pozvao je tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih polova i sve  institucije koje se bave bezbednošću na Kosovu da,  oslanjajući se na činjenice i podatke, pokrenu hitan postupak za hapšenje određenih lica iz Republike Srbije, čak i da se pokrenu poternice preko Interpola, zbog nepoštovanja kosovskih zakona, ali i zbog zločina, kako je rekao, počinjenih za vreme ratnih sukoba.

Seljimi je za Top čanel televiziju, (Top shannel), rekao da se ubuduće neće samo zabranjivati dolazak pojedinim srpskim zvaničnicima, već će biti i hapšeni zbog, kako je rekao, etničkog čišćenja tokom ratnog sukoba 1999.godine. Najnovija zabrana ulaska na Kosovo, izrečena je direktoru  Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marku Đuriću, koji je na Kosovu boravio ilegalno, kaže Seljimi i dodaje da će Đurić, ukoliko se to ponovi, biti uhapšen.

„Ne bi trebalo da teret takvih odluka nosi samo Ministarstvo spoljnih poslova, u vreme kada se sporazum u Briselu  zloupotrebljava za negativnu propagandu ili za kršenje ustavnog poretka Republike Kosovo,“ rekao je Petrit Seljimi.
Svi srpski zvaničnici, moraju da traže dozvolu za boravak na Kosovu od kosovskog ministarstva spoljnih poslova, tvrde u kosovskoj Vladi, dok smo od zvaničnika iz Beograda, više puta čuli da dozvolu traže od Euleksa. Pre samo nekoliko dana, osim Marku Đuriću, zabranjen je ulazak na Kosovo i Vojislavu Šešelju, kao i generalu Ljubiši Dikoviću.

A.Ć.