Stefan ponovo u svom razredu. Lekari zadovoljni tempom oporavka

Nema je, ili u ovom trenutku manjka dovoljno jaka i snažan reč, koja bi opisala ono što su učenici VII-1 razredu Osnovne škole „Knez Lazar“ iz Donje Gušterice uradili za svog druga. Slika dečaka iz razreda ošišanih do glave, koju su preneli svi mediji, najbolje je definicija drugararstva, podrške i solidarnosti od svih koje smo mogli da naučimo.  U znak podrške Stefanu Tomiću, kome su lekari dijagnostikovali Hočkinov tumor limfnih žlezdi, drugovi iz razreda su odlučili da se ošišaju do glave. Stefan je tada bio u bolnici u Beogradu, a ovakav gest  drugova iz razreda ga je, kako kaže,  rastužio ali i ohrabrio.

Posle mesec dana provedenih na „Institutu za majku i dete“ na Novom Beogradu, Stefan je ponovo sa svojim drugarima iz razreda.

„ Jako cenim to što su moji drugari učinili za mene. Srećan sam što sam posle dužeg vremena u školi i što smo ponovo zajedno“ , ispričao nam je Stefan i poslao jedan školski „selfi“.

Zdravstveno stanje ovog trinaestogodišnjeg dečaka vidno se poboljšalo.  Poslednji nalazi krvne slike su ohrabrujući i lekari kažu da su zadovoljni tempom kojim se odvija njegov  oporavak.  Stefan, 28. aprila ponovo putuje za Beograd, gde će nastaviti lečenje na odeljenju za Hemato-onkologiju „Instituta za majku i dete dr Vukan Čupić“.

 

I.M.