fbpx

Nova aparatura za Dom zdravlja u Gračanici

Odeljenje za zdravstvo opštine Gračanica uručilo je Domu Zdravlja u Gračanici vrednu aparaturu i medicinsku opremu, koja će u mnogome olakšati rad ove ustanove i poboljšati kvalitet pružanja zdravstenih usluga stanovništvu, saopštila je pres služba opštine Gračanica.

Dom zdravlja Gračanica je dobio je 3-D kolor- dopler ultrazvuk, aparat za EKG, defibrilator, sterilizator i puls- oksimetre, čija se vrednost procenjuje na više od 40 hiljada evra.

„Dobili smo sve što je obećano, jer dobre primarne zaštite nema bez saradnje sa lokalnom samoupravom. Koliko se ona zalaže za sprovođenje sekvence primene zdravstvene zaštite, toliko će pacijenti koji su upućeni na nas,  od svega toga i dobiti“, rekao je direktor Doma zdravlja Dejan Milanović, zahvalivši se opštini na vrednom poklonu.

Direktor Regionalne bolnice dr Nebojša Milovanović je naglasio da je, „uz pomoć opštine Gračanica, u svim zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine kompletirana oprema koja je manjkala, a sve u  u cilju što bolje i efikasnije organizacije primarne zdravstvene zaštite na terenu“.

%d bloggers like this: