Азем Суља у притвору

Азем Суља (Фото Инсајдер)

Како преносе приштински медији, Азем Суља, посланик Демократске партије Косова, за којим је расписана потерница на Косову, предао се данас на косовско-албанској граници, полицији Еулекса, која га је спровела у притворску јединицу у Приштини. Косовски правосудни органи сумњиче Азема Суљу да је био на челу криминалне групе, која је продавала друштвено и приватно земљиште у околини Приштине, користећи фалсификовану документацију.

Процењује се да је ова криминална група, од преко 40 учесника, у којој су били и Срби и Албанци, међу којима је неколико радника косовских судова, полиције Србије и неколико адвоката, противправно присвојила преко 30 милиона евра. Како сазнаје Грачаница онлине, два радника Општинског суда у Приштини, одељење у Грачаници, и поред објављивања приштинског портала Инсајдери.цом да су осумњични за учешће у криминиалним активностима и даље уредно долазе на посао у Грачаницу.

Азем Суља се, како сазнајемо, изјаснио да није крив, а његов адвокат је медијима у Приштини изјавио да ће његов клијент сарађивати са властима.

Пре две године, Еулекс је покренуо истрагу против Азема Суље, сумњичећи га за серију политичких убистава после оружаних сукоба на Косову, на основу изјава сведока Назима Блаце. Тада је приштински дневник Коха диторе објавио да је истрагу против Суље и још деветоро њргових сарадника, за тај случај, заташкао заменик главног тужиоца Еулекса, Џонатан Рател.

А.Ћ.