Dalibor Jevtić: Vaskrs, nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja

Ministar za zajednice i povratak Vlade Kosova, Dalibor Jevtić, čestitao je najradosniji hrišćanski praznik,  Vaskrs,  Njegovom reosveštenstvu, episkopu raško-prizrenskom Teodosiju i svim vernicima  koji Vaskrs slave po Julijanskom kalendaru.

„ Radost Vaskrsa neka bude nadahnuće za jačanje međusobnog razumevanja, širenja plemenitosti i stvaranje sigurnije budućnosti za svakog pojedinca. Poručujem sugrađanima da razmišljamo o zajedništvu i miru i svim ostalim vrednostima na kojima želimo graditi sebe i svet oko nas. Vaskrs je praznik, ali i podsticaj i želja za davanjem  sebe drugima, u nadi da ćemo tako naći način koji će stvoriti bolji život svim ljudima,  prihvatajući toleranciju kao glavni preduslov u postizanju tog cilja“, kaže u čestitiki ministar Jevtić i dodaje: „Vaskrs,  kao simbol pobede vere, jeste znak da se ljudi mogu izdići iznad mržnje, nepravde i netolerancije. Praznični dani su prilika da pokažemo svoju snažnu opredeljenost ka istinskim vrednostima, kao što su: nepokolebljivost,  dobrota, ispravnost i humanost“.

Želim vam da vaskršnje praznike provedete u dobrom raspoloženju, zdravlju, ljubavi i slozi uz pozdrav  Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse“, poručuje na kraju Jevtić.

 

A.Ć.