Грачаница: На Васкрс такмичење за најјаче јаје

Манифестација „Најјаче васкршње јаје“ одржаће се и ове године у Грачаници, на дан Васкрса, у недељу 1. маја. „Осим такмичења у „туцању“ јајима, биће приређен и богат програм у коме ће учешће узети Културно уметничка друштва са територије општине Грачаница,  али и извођачи изворних песама“, каже Љубомир Максимовић, покретач и један од организатора овог такмичења. Максимовић напомиње да ће програм манифестације, као и прошле године, почети у манастиру Грачаница, где ће васкршња јаја бити освештана.

Vaskrsnje jaje

„Сви учесници ће у дефилеу проћи кроз Грачаницу, а  програм и такмичење за „најјаче васкршње јаје“ биће одржани на летњој позорници Дома културе, каже Максимовић и додаје да ће се у случају кише такмичење одржати у великој сали.

За победника такмичења у „туцању“ јајима предвиђена је и награда. Ове године је у школама и предшколским установама на територији наше општине организован ликовни конкурс на тему „Најлепше васкршње јаје“.  Најбољи рад, по одлуци жирија, такође ће бити награђен у току програма.

Манифестација „Најјаче Васкршње јаје“ одржава се другу годину за редом у Грачаници, уз благослов Епископа рашко-призренског Теодосија и подршку Општине Грачаница и Скупштине града Приштина.  Програм почиње у 10 часова, у недељу, 1. маја 2016. године.