Славко Симић: Цивилизовани људи поштују верске објекте

Посланици Српске листе: Славко Симић, Милка Вулетић, Бојан Митић и Ненад Рашић, наставили су посете општинама на Косову, посетивши данас општину Приштина. Посланике косовског парламента, примио је градоначелник Шпенд Ахмети. У делегацији општине Приштина, био је и једини одборник из српске заједнице, Ненад Миладиновић.

Актуелни проблеми у граду, а посебно проблеми преосталих Срба у Приштини и њихово решавање, била је тема састанка парламентараца Срба и водећих људи општинске администрације у овом граду.

Градоначелник Ахмети је представио будуће планове развоја општине, иузразивши жељу за што бољом сарадњом са свима, зарад просперитета грађана.

“Ми желимо добру и ефикасну сарадњу са свима и позивамо посланике да опет посете општину Приштина, како бисмо зајднички радили на решавању проблема наших грађана, посебно оних проблема, који се односе на српску заједницу”, рекао је Ахмети.

Посебна тема разговора, била је судбина храма Христа спаса у Приштини, који је неколико пута скрнављен.

„Морамо учинити све да до скрнављења храма Христа Спаса у Приштини, више никада не дође. Поштовање верских објеката је одувек била темељна и основна људска култура. Очекујем да увек заједно апелујемо на оне који наносе несагледиву штету развоју демократског друштва и да учинимо све, да схвате да тиме што чине, не постају хероји већ вређају основне људске вредности“, рекао је данас, шеф посланичког клуба Српска листа, Славко Симић на састанку са градоначелником Приштине, Шпендом Ахметијем.

Косову је потребан мир и толеранција, нормалан суживот, међуетничка и међуверска сарадња, као и економски развој, без којег нема живота, ни већинској ни мањинским заједницама, рекао је на крају посете, Славко Симић.

Пре 1999.године, у Приштини је живело око 40 000 Срба, док их данас има око тридесетак.

А.Ћ.