Нападнута српска новинарска екипа у центру Обилића

Новинари Телевизије Мости из Звечана и Радио Грачанице, нападнути су, данас  око 11 часова у центру Обилића, док су били на радном задатку. Сниматеља ТВ Мост Бобана Секулића, напао је млађи Албанац, држалом од лопате, ударио га у руку и нанео му лакше повреде.

Како је пренела ТВ Мост, новинарарска екипа је вређана, псована и називана погрдним именима.

„Млађи Албанац, је пришао нашој екипи, псовао, викао и вређао нас, говорио је шта ћете ви овде, ваше место је у Београду!  Марш у Србију!“,  испричала је нападнута новинарка Јасмина Стојковић. Она је додала да је нападач  реаговаро на београдске регистарске ознаке њиховог службеног аутомобила.

Како је Стојковићева нагласила, Албанац је лопатом,  коју је узео из оближње продавнице, замахнуо према сниматељу и ударио га у руку. Инцидент је, према сведочењу нападнуте новинарске екипе, посматрала и већа група Албанаца која није реаговала.

„Не могу да заборавим толику количину мржње и гнева према нама“, испричала је Драгана Станојевић, новинарка Радио Грачанице која је са колегама из ТВ Мост била на терену у Обилићу.

Новинарска екипа је позвала полицију, која је је изашла на терен тек после десет минута, иако се полицијска станица налази у непосредној близини места где се  напад на новианре догодио.  Нападач, је у међувремену побеао, а новинарска екипа је одведена у полицијску станицу  због  узимања  изјава.

Српску новинарску екипу, која је нападнута у центру Обилића,  чинили су новинарке ТВ Мост и Радио Грачанице, Јасмина Стојковић и Драгана Станојевић, сниматељ Бобан Секулић и возач Александар Столић.