fbpx

Ansambl Pozorišta iz Pirota zaustavljen na Merdaru

Kosovska carina zadržala je ansambl Pirotskog pozorišta, koji je krenuo na festival „Joakim Vujić“, saopštilo je Narodno pozorište iz Prištine.  Time je, kako se navodi, dovedeno u pitanje igranje večerašnje predave ove pozorišne trupe .

„Pozorište sa kompletnom opremom, kostimima i scenografijom blokirano je na administrativnom prelazu Merdare, a carina Kosova im onemugućava prelazak, pod izgovorom da nemaju adekvatnu dokumentaciju“, kaže direktor Prištinskog pozorišta u Gračanici, Nenad Todorović.

Ovim se dovodi u pitanje blagovremeni početak predstave „Životinjska firma“, prema motivima romana Džordža Orvela, zakazane večeras u 19 časova, koju Narodno pozorište Pirot izvodi u okviru glavnog programa festivala „Joakim Vujić“.

Domaćin festivala Nenad Todorović smatra da je nedopustivo da kosovske institucije na ovakav način sprečavaju odvijanje ove, za srpski narod značajne kulturne manifestacije.

O eventualnom pomeranju termina predstave blagovremeno ćemo obavestiti gledaoce, navodi  se u saopštenju domaćina Festivala „Joakim Vujić“.

 

%d bloggers like this: