Општина Обилић ће помоћи свима који желе да се врате на своја огњишта

Славко Симић, шеф посланичког клуба Српске листе у Скупштини Косова, посланици Милка Вулетић и Бојан Митић, обишли су данас општину Обилић и том приликом посетили и Цркву цара Лазара у Племетини. Градоначелник Џафер Гаши, рекао је том приликом да општина Обилић поштује права мањинских заједница, да 10% запослних у локалној самоуправи чине Срби и да су добродошли сви који желе да се врате на своја огњишта.

“Свако ко је живео раније у општини Обилић, има право да се врати и општина ће учинити све што је у њеној моћи да помогне”, рекао је Гаши српским посланицима, нагласивши да општина улаже велика средства у инфраструктурне пројекте у местима у којима живе Срби.

Као највећи проблем свих заједнице које живе у општини Обилић, локално руководство је истакло то што општина нема никаквих прихода од експлоатације руде на својој територији и затражили су да посланици подрже нацрт закона, који ће то регулисати, у корист свих који ту живе. Регионална депонија је такође велика опасност за здравље људи у општини, рекли су челници општине Обилић.

Посланици српске листе и руководство општине Обилић, осудили су скорашњи напад на новинаре ТВ Мост, позвали надлежне да кривца што пре процесуирају и изразили наду да тај инцидент неће нарушити тренутно добре међуетничкео дносе.

Славко Симић, шеф посланичког клуба Српске листе, изјавио је за Грачаница онлајн, да су остали посланици имали раније уговорене друге обавезе и да због тога оправдано нису били у делегацији која је данас била у посети општини Обилић.

А.Ћ.