fbpx

Ivan Tomić: Svaki čovek mora da se oseća bezbedno

U selu Crkolez, u opštini Istok, nepoznata lica ukrala su osam krava porodici Milosava Beloševića protekle noći. Porodica Belošević broji šest članova, od kojih je četvoro dece, a jedina primanja porodica ostvaruje preko prodaje mleka i mlečnih proizvoda.
Direktor Kancelarije za pitanja zajednica, Ivan Tomić, najoštirije osuđuje ovaj napad, koji je imao za cilj ne samo da nanese materijalnu štetu, već i da zastraši preostalo srpsko stanovništvo u ovom selu.

“Ovakvi događaji predstavljaju našu svakodnevnicu. Ujutru kada ustanete ne znate da li prvo da se umijete i popijete kafu ili da proverite da li vam je stoka i mehanizacija na broju. Počinioci su, kao i obično, nepoznati, i ostaće nepoznati sve dok se i poslednji Srbin ne iseli sa ovih prostora. Može policija da priča kako se krađe dešavaju i među Albancima, ali je više nego jasno da su ovakvi napadi etnički motivisani i da im je glavni cilj da dodatno zastraše i onemoguće egzistenciju Srba na ovim prostorima. Porodica Belošević od danas nema čime da hrani svoju decu, a policiji je bolje, umesto da prikazuje statistiku i daje izjave, da radi svoj posao i prikaže rezultate“, rekao je Tomić.

“U proteklih godinu dana, stalno smo apelovali na nadležne organe da rade svoj posao, ali očigledno da to ne donosi rezultate. Ukoliko je već tako, nastavljamo da insistiramo da se poveća broj srpskih policajaca u srpskim sredinama i sve dok se to ne desi, neće se ništa bitnije promeniti ni na terenu. Svaki čovek mora da se oseća bezbedno u svom domu i da oseća sigurnost po pitanju svoje imovine. Slučaj krađe osam krava nije slučajan, dobro je organizovan i ovo nije mogao da uradi niko sam ili sa malim brojem pomagača. Da je nestala igla ili neki drugi sitan predmet, razumeo bih poteškoće prilikom potrage, ali osam krava je relativno lako pronaći ukoliko postoji volja“, zaključuje Tomić.

Izvor: Radio Gračanica

A.Ć.

%d bloggers like this: