fbpx

Na „Joakimu“ čak i vatrogasci

Pretposlednje večeri Festivala „Joakim Vujić“ koji se ove godine održava u Gračanici, organizatori su angažovali i jedno vozilo za gašenje požara iz Vatrogasne jedinice u Lapljem Selu. Vozilo, na sreću, nije angažovano zbog požara, već za potrebe predstave Narodnog pozorišta iz Užica „Hromi ideali“.

Kako saznajemo, scenografija za ovu predstavu zahtevala je potočić na pozornici i kišu koja u jednom trenutku pada po glumcima na sceni.

„Kako, hidrant u Domu kulture nije u funkciji, dosetili smo se da zamolimo vatrogasce da nam pomognu, što su oni bez protivljenja i učinili. Zato im se, u ime svih orgnazitora,  beskrajno zahvaljujem“, kaže za portal GracanicaOnline Snežana Petrović, organizatorka u gračaničkom Domu kulture.

Vozilo je postavljeno iza zgrade, provučeno je vatrogasno crevo i tako je obezbeđen efekat protočne vode i kiše koja zapljuskuje scenu.

„Tako su i „naši vatrogasci“  bili učesnici ovogodišnjeg pozorišnog Festivala „Joakim Vujić“, rekla je Petrovićeva.

Hromi ideali

Hromi ideali, čiju režiju potpisuje Zlatko Sviben,  dramatizaciju Olga Dimitrijević, inspirisani  romanom Milutina Uksokovića, na 52. Festivalu Joakim Vujić u Gračanici, nagrađeni su specijalnom nagradom žirija.

I.M.

%d bloggers like this: