fbpx

U Prištini zasedala međuministarska komisija za povratak

Međuministarska komisija za povratak, danas je u Prištini održala treće zasedanje na kome je usvojen predlog o formiranju dve radne podgrupe za rešavanje problema ličnih dokumentata raseljenih lica u Crnoj Gori i Makedoniji. Na sastanku komisije se razgovaralo i o mogućnostima povratka raseljenih u Mušotište kod Suve Reke i naselje Brdo u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Radnom grupom je predsedavao ministar za Povratak i zajednice Dalibor Jefitić koji je rekao da će već u subotu posetiti raseljene u Crnoj Gori. Jeftić  je naznačio da će sa raseljenima razgovarati o problemima u vezi sa regulisanjem ličnih dokumenata i načinu na koji će ministarstvo za povratak pomoći da oni budu rešeni.

„ Ja ću njih upoznati sa odlukama koje su donete ali ćemo i raditi upravo na onome što je bila dobra praksa, a to je da se šalju mobilne ekipe na teren kako bi na taj način, i u finasijskom smislu pomogli da ta lica nemaju neke troškove, a da na kraju dobiju  svoja lična dokumenta. To smo radili kada je u pitanju povratak Roma, Aškalija i Egipćana iz Crne Gore i to se pokazalo kao vrlo dobra odluka“,  rekao je  ministar Jevtić.

DSC_0009

Na sastanku u Prištini je predloženo da  međuministarska Komisija proširi delokrug delovanja, odnosno, da se u njen rad uključe još neka ministarstva,  u cvilju rešavanja nagomilanih problema u procesu povratka, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva za zajednice i povratak.

 

%d bloggers like this: