Obijena jedina srpska kuća u selu Kovrage

Kuća Zdravka Nikolića, jedinog srpskog povratnika u selu Kovrage kod Istoka, obijena je u ponedeljak ujutru, a incident je prijavio Nikolićev komšija Albanac. Pre sedam dana na istoj kući je polomljeno staklo na ulaznim vratima. Nikolić taj slučaj nije prijavio policiji, već je sam popravio štetu.  Napadači su do sada više puta lomili prozore i bacali blato na fasadu kuće jedine srpske porodice u Kovragama.

Dok se ovakvi napadi dešavaju u povratničkim sredinama, povratak u tim mestima ne može biti uspešan, saopšteno je iz kosovskog Ministarstva za povratak i zajedniceu kome se nagalšava i da je obijanje kuće u selu Kovrage još jedan od načina zastrašivanja povratnika.

Lomljenje stakla, napadi, pljačke, zastrašivanja povratnika, ne dozvoljavaju da povratak u ovakvim sredinama bude uspešan. Samo se brzom reakcijom nadležnih organa u ovom, i svim ranijim slučajevima, koji još uvek nisu rasvetljeni, može doći do boljih rezultata kada povratak u pitanju, navodi se u saopštenju kosovskog Ministasrtva za zajednice i povratak .