fbpx

Izložba: Nadežda Petrović bolničarka sa paletom

Dom kulture u Gračanici i Studentski centar Kosovska Mitrovica organizuju izložbu „Nadežda Petrović 1915-2015 -Bolničarka sa paletom.” i „Ulična galerija“.

Dokumentarna izložba NADEŽDA PETROVIĆ 1915-2015; „Bolničarka sa paletom.” multimedijalnom postavkom, kroz ilustrovanu biografiju i dokumentarno-edukativni sadržaj, prezentuje Nadeždin život, nesvakidašnju odanost jedne umetnice sopstvenom rodu, njen ratni put, i slikarstvo nastalo u burnim događajima 1912-1915. godine.

„Ulična galerija“ na devet panoa na ilustrativan način prezentuje i široj javnosti približuje Nadeždin život, umetnički rad i neizmerno rodoljublje iskazano na dužnosti ratne bolničarke.

Izložba će biti otvorena u sredu 08. juna.2016.god. u Studentskom centru Kosovska Mitrovica, u 19 časova.

Posle Kosovske Mitrovice, izložba putuje za  Štrpce gde će biti postavljena od 21. do 29. juna i u Gračanicu od 30.  do 10. jula 2016. godine.

Organizatori izložbe su: Dom kulture Gračanica, Umetnička galerija Nadežda Petrović i Studentski centar Kosovska Mitrovica. Pokrovitelj izložbe je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

%d bloggers like this: