Mladi glumci iz Gračanice na Festivalu u Kotoru

 

Dečija sekcija amaterskog pozorišta „Janićije Popović“ iz Gračanice učestvovaće na Međunarodnom festivalu pozorišta za djecu, koji se tradicionalno, već 24. godinu, održava u Kotoru. Mladi glumci iz Gračanice, 4. jula, na trgu „Pjaca od kina“, odigraće predstavu „Školsko zvonce“, po tekstu Mome Dragićevića, a u režiji Srećka Todorovića.

„Poziv za gostovanje nam je stigao krajem maja i jako je obradovao i nas koji smo radili na pripremi predstave i decu koja u njoj igraju“, kaže Aleksandar Gudžić, jedan od koordinatora Dečije sekcije amaterskog pozorišta „Janićije Popović“.

U predstavi igraju učenici četvrtog razreda Osnovne škole Kralj Milutin iz Gračanice i ona je za ovdašnju publiku premijerno izvedena 23. aprila, a mesec dana kasnije izvedena je i za pretškolce u Kosovskoj Mitrovici.

„ Školsko zvonce je priča o dečaku Ivanu koji se plaši škole i koga svi plaše školom. Na kraju glavni akter spoznaje da ipak škola nije bauk“, kaže Aleksandar Gudžić i dodaje da odlazak dece na Kotorski festival ne bi bio moguć bez pomoći i podrške Opštine Gračanica i Kancelarije za zajednice pri kabinetu kosovskog premijera.