Isa Mustafa u Gračanici

U Gračanici su se danas sastali premijer Kosova, Isa Mustafa i gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić. Mustafa je najveću opštinu sa srpskom većinom na Kosovu posetio u sklopu redovnih obilazaka lokalnih samouprava, rekao je Kostić, naglasivši da su infrastruktura i ekonomski razvoj bile glavne teme razgovora.

„Razgovarali smo o infrastrukturnim projektima koji su ostvarivi u kratkoročnom i srednjoročnom vremenskom periodu. O onim dugoročnim nismo pričali, jer su ostvarivi samo ako napravmo dobre rezultate. Kada su u pitanju problemi, najveći problem je upola manji budžet i disbalans između kapitalnog i operativnog dela koji se odnosi na robe, usluge, komunalije i subvencije“, kazao je gradonačelnik Gračanice.
Premijer Isa Mustafa, koji je u obilazak opštine Gračanica došao u društvu ministara Hajredina Kućija i Dalibora Jevtića, istakao  je da je sa predstavnicima opštine Gračanica razgovarao o konkretnim infrasturkturnim projektima, kao što je izgradnja obilaznice oko Gračanice, na putu Priština – Gnjilane.

„U tom smislu, imali smo razgovore u vezi sa zahtevima koje je uputila opština Gračanica, a za koje je potrebna podrška Vlade Kosova i ministarstava. Razgovarali smo i o ekonomskoj situaciji i razvoju biznis zone između Lipljana i Uroševca i oko novog auto-puta Priština – Skoplje. Drago mi je da je opština Gračanica ispunila cilj zbog kojeg je formirana, jer je puno radila na infrastrukturi i rešavanju problema građana. Sve su to razlozi da i dalje podržavamo ovu opštinu u investicijama i stvaranju radnih mesta, kako bi ljudi ovde imali perspektivu“, rekao je Isa Mustafa.

Pored gradonačelnika Kostića, sastanku sa kosovskim premijerom, prisustvoli su i predsednica Skupštine opštine Gračanica, Brankica Kostić i poslanici u Skupštini Kosova, Srđan Popović i Nenad Rašić.

A.Ć.