„Млади лидери“ са севера Косова у посети српским посланицима

Учесници програма за младе лидере, Националног демократског института (NDI), четири општине са севера Косова, посетили су српске посланике у Скупштини Косова и са њима разговарали о проблемима младих у срединама из којих долазе.

Шеф посланичког клуба листе „Српска“, Славко Симић и посланик Бојан Митић примили су учеснике програма за „младе лидере“ и поручили да они имају пуно право да буду део процеса доношења одлука и да не смеју бити изузети из друштвених процеса.

„Млади представљају највећу демографску групу на Косову, али и често остају потпуно искључени из политичких процеса, без информација на који начин могу утицати на политичке промене“  рекао је шеф посланичког клуба Српске листе Славко Симић. Симић је поручио како је данашњи сусрет са „младим лидерима“ само почетак отворенијег и одговорнијег односа представника у институцијама према младима. Он је подсетио и да је и неопходна јака и чврста веза између грађана и њихових представника на централном нивоу.

Mladi lideri

Током данашње посете, млади из северног дела Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока, обишли су салу Скупштине Косова, а били су у прилици и да поставе питања у вези са функционисањем парламента и радом српских политичких представника у тој институцији.

Уз подршку USAID-a,  Национални демократски институт (NDI), организје Програм за младе лидере, како би омогућио младима да буду неизоставни елемент у друштвеним и политичким процесима.