Peticija meštana Donje Budrige, Parteša i Pasjana

PARTEŠ, 13. jun – Meštani Donje Budrige, Parteša i Pasjana, pokrenuli su potpisivanje peticije protiv izmeštanja filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Gnjilane iz Parteša u Gornje Kusce. Peticiju će proslediti direktoru Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju, Marku Đuriću i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandru Vulinu, saopštila je danas Televizija Puls iz Šilova.

Bez ikakvog valjanog i razumnog opravdanja, direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Jovan Denić, pokrenuo je proces premeštanja filijale, stoji u peticiji, koju je do sada potpisalo više od 500 meštana opštine Partreš-Pasjane.

Meštani kažu da je objekat Mesne zajednice Parteš veličine od 110 metara kvadratnih, gde je smeštena filijala, besplatno ustupljen na korišćenje, tako da će premeštanje u Gornje Kusce iziskivati dodatne troškove oko plaćanja kirije, ali i oko troškova prevoza zaposlenih, s obzirom da je većina njih iz ovog kraja.

Korisnici usluga su zabrinuti, jer će njihov ionako težak materijalni položaj, pogoršati izmeštanje institucije, koja funkcioniše u sistemu Republike Srbije, u kojoj su prijavljeni nezaposleni ovog kraja. Ipak, potpisnici peticije se nadaju da će ova “ishitrena i neopravdana odluka” biti promenjena.

I pored protivljenja meštana, kako nezvanično saznaje Televizija Puls, poslovni prostor u Kuscu je već obezbeđen i navodno se kirija plaća još od januara ove godine.

Ekipa RTV Puls pokušava od petka, 10. juna da dobije objašnjenje o razlozima za preseljenje od direktora Jovana Denića, međutim i pored dostavljenih pitanja na njegov zahtev i obećanja da ćemo odgovore dobiti u narednih nekoliko dana, nismo uspeli da dobijemo zvaničnu izjavu. „ Radinici Nacionalne službe za zapošljavanje Gnjilane, smešteni su u tri kancelarije, u Ranilugu, Partešu i Šilovu. Vozač je u toku dana bio primoran da više puta obilazi kancelarije što nas je finansijski koštalo i otežavalo posao“, napisao je Denić u SMS poruci, poslatoj kao odgovor na pitanje kolega iz Šilova.

Filijale ove službe u Ranilugu i Šilovu će takođe biti premeštene, dok će se u Šilovu potpuno ugasiti, kaže za RTV Puls predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane, Srđan Mitrović, istakavši da je odluka o premeštanju neopravdana i da dovodi do većih troškova, s obzirom da je i u Šilovu i u Partešu prostor ustupljen na korišćenje bez nadoknade.

U sklopu filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Partešu, Ranilugu i Šilovu, u neposrednoj blizini nalaze se pošta i banka, koje olakšavaju rad, kako korisnika, tako i zaposlenih.

A.Ć.

Preuzeto sa: RTV PULS iz Šilova