Петиција мештана Доње Будриге, Партеша и Пасјана

ПАРТЕШ, 13. јун – Мештани Доње Будриге, Партеша и Пасјана, покренули су потписивање петиције против измештања филијале Националне службе за запошљавање Гњилане из Партеша у Горње Кусце. Петицију ће проследити директору Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију, Марку Ђурићу и министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александру Вулину, саопштила је данас Телевизија Пулс из Шилова.

Без икаквог ваљаног и разумног оправдања, директор филијале Националне службе за запошљавање, Јован Денић, покренуо је процес премештања филијале, стоји у петицији, коју је до сада потписало више од 500 мештана општине Партреш-Пасјане.

Мештани кажу да је објекат Месне заједнице Партеш величине од 110 метара квадратних, где је смештена филијала, бесплатно уступљен на коришћење, тако да ће премештање у Горње Кусце изискивати додатне трошкове око плаћања кирије, али и око трошкова превоза запослених, с обзиром да је већина њих из овог краја.

Корисници услуга су забринути, јер ће њихов ионако тежак материјални положај, погоршати измештање институције, која функционише у систему Републике Србије, у којој су пријављени незапослени овог краја. Ипак, потписници петиције се надају да ће ова “исхитрена и неоправдана одлука” бити промењена.

И поред противљења мештана, како незванично сазнаје Телевизија Пулс, пословни простор у Кусцу је већ обезбеђен и наводно се кирија плаћа још од јануара ове године.

Екипа РТВ Пулс покушава од петка, 10. јуна да добије објашњење о разлозима за пресељење од директора Јована Денића, међутим и поред достављених питања на његов захтев и обећања да ћемо одговоре добити у наредних неколико дана, нисмо успели да добијемо званичну изјаву. „ Радиници Националне службе за запошљавање Гњилане, смештени су у три канцеларије, у Ранилугу, Партешу и Шилову. Возач је у току дана био приморан да више пута обилази канцеларије што нас је финансијски коштало и отежавало посао“, написао је Денић у СМС поруци, послатој као одговор на питање колега из Шилова.

Филијале ове службе у Ранилугу и Шилову ће такође бити премештене, док ће се у Шилову потпуно угасити, каже за РТВ Пулс председник Привременог органа општине Гњилане, Срђан Митровић, истакавши да је одлука о премештању неоправдана и да доводи до већих трошкова, с обзиром да је и у Шилову и у Партешу простор уступљен на коришћење без надокнаде.

У склопу филијала Националне службе за запошљавање у Партешу, Ранилугу и Шилову, у непосредној близини налазе се пошта и банка, које олакшавају рад, како корисника, тако и запослених.

А.Ћ.

Преузето са: РТВ ПУЛС из Шилова