fbpx

Mihailu Medenici priznanje „Kosmetska zvezda“ za zasluge u novinarstvu

Član Uprave Udruženja novinara Srbije i novinar nedeljnika „Ekspres“ Mihailo Medenica ovogodišnji je dobitnik priznanja Kosmetska Zvezda drugog reda za zasluge u oblasti novinarstva. Priznanje dodeljuje Društvo policijskih ratnika Republike Srbije.
„Ovo znamenje se dodeljuje kako bi se podstakli  pojedinci i organizacije da daju doprinos povratku Kosovu i Metohiji, srpskim svetinjama, napuštenim domovima, zaustavljanju uništavanja srpskog naroda i zaštiti spomenika vere i kulture“, navode u Društvu policijskih ratnika Republike Srbije.

Medenica 1

Kosmetsku zvezdu drugog reda, osim Medenice, ove godine dobili su i Arhimandrit mr. Aleksej Bogićević za pravoslavnu duhovnost i potpukovnik policije Vojkan Ivanović za bezbednost. Bratislav Petrović dobio je zvezdu za književnost, a dr Boban Jelenković iz oblasti humanitarnog rada. Za oblast umetnosti, ovo priznanje dobio je Živorad Milosavljević.

Vidovdanski krst prvog reda za izuzetne zasluge u očuvanju bratskih odnosa između ruskog i srpskog naroda dobio je Moto klub „Noćni Vukovi“ iz Moskve, Vidovdanski krst drugog reda za zasluge u očuvanju bratskih odnosa između ruskog i srpskog naroda dr. Aleksandar Sergejevič Zadalstanov, vođa moto kluba, „Noćni Vukovi“ iz Moskve, a Vidovdanski krst trećeg reda za doprinos u širenju pravoslavne slike i reči Hadži Bratislav Nikolić.

Izvor: UNS

%d bloggers like this: