fbpx

TOG: Više turista i gostiju zahvaljujući jednodnevnim turističkim turama iz Skoplja

Predstavnici Turističke organizacije Gračanice nedavno su boravili u Skoplju, gde su se sastali sa predstavnicima tamošnjih Turističkih agencija, kojima su prezentovali turističku ponudu opštine Gračanica. Na sastanku je dogovorena saradnja sa Turističkim agencijama iz Makedonije, ali je i promovisan međunarodni festival viteških veština „Šild“, koji će se u septembru održati u Gračanici, kaže direktor TO Gračanice Boban Petrović.

„Turisti su zainteresovani da nas posete i upoznaju naše kulturne i istorijske spomenike, kaže Petorvić“.

„Do sada smo imali veći broj jednodnevih tura iz Japana, Tajvana,  ali i ostalih istočnih zemalja,  kao i zemalja članica Evropske Unije.  Dolaze studenti, diplomate i organizovane ture iz uže Srbije“, kažu iz TO Gračanice.

13475116_10209013891202292_5790073975548844436_o

Iako još uvek nemaju preciznu statistiku o tome koliko je turista, od početka ove godine, postilo Gračanicu, Petrović ističe da je zadovoljan postignutim.

„ U okviru jednodnevnih turističkih tura iz Makedonije, u vreme predstojećeg Međunarodnog  festivala viteških veština, očekujemo i veći broj gostiju,  o čumu je naša Turistička organizacija nedavno postigla dogovor u Skoplju sa vodećim makedonskim Turističkim agencijama.

Promociju predstojećeg Međurarodnog festivala viteških veština, koji će se održati u Gračanici, Turistička organizacija nastaviće i za Vidovdan, kada se u Gračanici očekuje veći broj gostiju.

I.M.

%d bloggers like this: