fbpx

Odbornici SO Gračanica traže smenu komandira policijske stanice

Na današnjoj sednici Skupštine opštine Gračanica, odbornici su jednoglasno odlučili da se pokrene procedura za razrešenje komandira policijske stanice, Bratislava Trajkovića, saopšteno je iz opštinske info službe.

„Procedura razrešenja je pokrenuta zbog loših rezultata rada komandira policijske stanice, narušavanja bezbednosti i imovine građana opštine Gračanica, kao i zbog velikog pada poverenja u instituciju Kosovske policije u opštini Gračanica“, sapštila je predsednica SO Gračanica, Brankica Kostić.

Od 16 prisutnih odbornika, svi su glasali za Trajkovićevo razrešenje. Pre glasanja, mediji i predstavnici međunarodnih institucija su zamoljeni da napuste sednicu, zbog kako je rečeno,  „straha i eventualnog revanšizma od strane komandira policije u Gračanici“. Glasanju nisu prisustvovali ni gradonačelnik Gračanice, Vladeta Kostić, a ni sktuelni komandir policijske stanice, Bratislav Trajković.

Predsednik opštine Gračanica, Vladeta Kostić, je izjavio da je zabrinut da će se nakon ove odluke, bezbednosna situacija u opštini pogoršati i pozvao građane  da budu smireni i strpljivi dok centralne institucije ne daju svoje mišljenje o pedlodu SO Gračanica, zaključuje se u saopštenju.

A.Ć.

%d bloggers like this: