Најлепша Косовска девојка, Марија Филиповић из Липљана

Марија Филиповић из Липљана изабрана је за најлепшу Косовску девојку, у порти манстира Грачаница, пред више стотина грађана. Прва пратиља је Бојана Рачићевић из Штрпца, а друга Александра Миљковић из Бабиног Моста. Тако је одлучио шесточлани жири, а награде победницама, уручио је председник жирија, Милорад Арлов, председник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Космету.

браћа Теофиловић

У музичком делу програма, учествовали су: браћа Теофиловићи, КУД “Симонида” из Грачанице, КУД “Бранко Меденица” из Угљара, КУД Младост из Готовуше, КУД “Венац” из Грачанице, солисти на хармоници, Сава Здравковић из Грачанице и Данијел Миладиновић из , као и вокални солисти, Магдалена Рачићевић и Теодора Станисављевић. Традиционално, манифестацију избора најлепше Косовке девојке, улепшало је и Културно уметничко друштво “Свети Сава” из Тетова у Македонији.

Најлепша Косовска девојка, Марија Филиповић из Липљана
Ове године, избор за најлепшу Косовку девојку,организовао је Дом културе Грачаница, покровитељ је била Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију, а манифестацију су помогли: општина Грачаница, Скупштина града Приштине и Јавно предузеће “Површински копови Косово-Обилић” као и синдикат овог предузећа.

А.Ћ.