fbpx

Aleksandar Jablanović odao poštu herojima Košara

Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Jablanović položio je venac i odao počast poginulima u bici kod karaule Košare.
„Danas smo ovde na časnom mestu, gde su najveći heroji srpskog naroda i države Srbije branili svoju zemlju od NATO agresora punih 82 dana. Ovde je stradalo 108 pripadnika VS i danas u ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja položili smo venac i odali čast posle 17 godin,a herojima koji su branili svoju otadžbinu“, istakao je tom prilikom Jablanović.

Napomenuo je da su tada državu branila uglavnom deca od 18-19 godina, u cvetu mladosti, da su časno izvršavali svoju dužnost i da je na nama da se sećamo i na njih ponosimo.
„Branili su najsvetiji deo naše države i na najčasniji mogući način, plativši najveću cenu, davši svoj život“, istakao je Jablanović, dodajući da je prvi put na Košarama, gde se i danas oseća ponos.
Kazao je da Košare i nakon 17 godina bude u čoveku emocije koje ne može da savlada i da bi svako kome je stalo do svog naroda, države i heroja koji su branili Košare treba da dođe i vidi tu kasarnu.
Bitka na Košarama između pripadnika Vojske Jugoslavije i pripadnika OVK, koje je podržavala Vojska Albanije i NATO avijacija, počela je napadom OVK 9. aprila, a zvanično je završena 14. juna 1999. godine. Bitka se vodila oko granične karaule Košare, na granici tadašnje Savezne Republike Jugoslavije i Albanije, a odbrana Košara sprečila je kopnenu invaziju na Srbiju i onemogućila prekid komunikacija među srpskim formacijama.

Izvor: Tanjug

%d bloggers like this: