fbpx

Organizacija „28. jun“ pomagala i za Vidovdan

Processed with VSCO with a10 preset

Srpska humanitarna organizacija iz dijaspoere „28. Jun“, na Vidovdan je podelila pomoć u Gračanici, Nevesinju, Kistanjama, Obrenovcu i Bojniku.

Koordinator organizacije za Centralnu Evropu, Tamara Hadži-Pavlović i Nikola Stanišić, su posetili porodicu heroja sa Košara, Novicu Spasića u Bojniku, na jugu Srbije, i tom prilikom im odneli dečja kolica za novorođene blizance, hranu i kućne potrepštine. Istog dana su posetili braću Gagić, Zlatibora i Dalibora i poručili građevinski materijal za njihovu nedovršenu kuću u blizini Obrenovca.

Druga veća delegacija 28. juna, na čijem čelu je bio koordinator za Evropu, Petar Grabež, a pratnja koordinator za Zapadnu Kanadu, Daniel Janković, koordinator za Nemačku Ljiljana Živanović i koordinator za Italiju, Marko Kukić, posetila je manastir Gračanicu gde su  učestvovala u proslavi Vidovdana na Gazimestanu. Ova delegacija je takođe uručila prilog Srpskoj pravoslavnoj crkvi na Kosovu i Metohiji.

Predsednik organizacije, Filip Filipi Janković i koordinator organizacije za Australiju, David Ležaić, posetili su Srpsku pravoslavnu crkvu „Sveti Ćirilo i Metodije“ u Kistanjama, u Krajini, kojoj su dali priloge u ime organizacije. Ova grupa je zatim nastavila put prema Nevesinju, u Republici Srpskoj gde su ujedno odneli prvu donaciju u Hercegovinu, u čemu im je pomagala Angelina Đorđević, mladi član organizacije. Tom prilikom, srednja škola „Aleksa Šantić“ dobila je sveske i olovke za sve učenike, čijih 6 učionica je nedavno renovirala naša saradnica Maja Kovač, navedeno je u saopštenju Humanitarne organizacije „28. jun“.

 

%d bloggers like this: