Организација „28. јун“ помагала и за Видовдан

Српска хуманитарна организација из дијаспоере „28. Јун“, на Видовдан је поделила помоћ у Грачаници, Невесињу, Кистањама, Обреновцу и Бојнику.

Координатор организације за Централну Европу, Тамара Хаџи-Павловић и Никола Станишић, су посетили породицу хероја са Кошара, Новицу Спасића у Бојнику, на југу Србије, и том приликом им однели дечја колица за новорођене близанце, храну и кућне потрепштине. Истог дана су посетили браћу Гагић, Златибора и Далибора и поручили грађевински материјал за њихову недовршену кућу у близини Обреновца.

Друга већа делегација 28. јуна, на чијем челу је био координатор за Европу, Петар Грабеж, а пратња координатор за Западну Канаду, Даниел Јанковић, координатор за Немачку Љиљана Живановић и координатор за Италију, Марко Кукић, посетила је манастир Грачаницу где су  учествовала у прослави Видовдана на Газиместану. Ова делегација је такође уручила прилог Српској православној цркви на Косову и Метохији.

Председник организације, Филип Филипи Јанковић и координатор организације за Аустралију, Давид Лежаић, посетили су Српску православну цркву „Свети Ћирило и Методије“ у Кистањама, у Крајини, којој су дали прилоге у име организације. Ова група је затим наставила пут према Невесињу, у Републици Српској где су уједно однели прву донацију у Херцеговину, у чему им је помагала Ангелина Ђорђевић, млади члан организације. Том приликом, средња школа „Алекса Шантић“ добила је свеске и оловке за све ученике, чијих 6 учионица је недавно реновирала наша сарадница Маја Ковач, наведено је у саопштењу Хуманитарне организације „28. јун“.