Stojanović: Policija nesposobna i nezainteresovana, u Paralovu neophodan KFOR

Nakon poslednjeg napada na porodicu Stojković iz Paralova zamenik premijera Kosova Branimir Stojanović je pozvao KFOR da postavi punkt u tom selu i zaštiti preostale Srbe, jer je „Policija nesposobna i nezainteresovana da pomogne stanovništvu u Paralovu“.

„Zgroženi smo poslednjim napadima koji se u kontinuitetu dešavaju više godina, a najviše smo zaprepašćeni nesposobnošću, a sad već sumnjamo i u saučesništvo policije u sistematskom maltretiranju stanovnika Paralova“, rekao je Stojanović.  Zamenik premijera Kosova je naglasio da strpnjenja više nema, ali ni poverenja u policiju.

„Strpljenje svih nas da se ta situacija razreši i nasilje prestane, a naročito onih koji to nasilje trpe, došlo je do kraja. Zato pozivam KFOR da postavi svoj punkt u tom selu, kako bi zaštitio ljude, njihove živote i imovinu“, naveo je Stojanović.

„Kao potpredsednik Vlade, direktno ću se obratiti komandantu KFOR-a novom molbom, jer sve moje pređašnje molbe i apeli, upućeni ka direktoratu policije i Policiji, očigledno da nisu naišli na razumevanje. Zbog toga od policije u gnjilanskom regionu, a naročito od policije u Novom Brdu, više ništa ne očekujem“, rekao  je Stojanović.